Ons bedrijf kon aanspraak maken op de subsidie van de WBSO

Ons bedrijf kon aanspraak maken op de subsidie van de WBSO

In de technologie heb ik geen ervaring en toch werk ik al jaren met veel plezier in de technische sector. Onlangs ben ik aangesteld als manager bij een technisch bedrijf dat zich vooral richt op nieuwe, innovatieve technologie├źn. Zij hebben eigenlijk nog niet zo gek veel ervaring in die richting, het is een heel nieuw bedrijf nog. Als manager breng ik wat dat betreft veel ervaring mee. Hoewel ik manager ben en tot op zekere hoogte iets van technologie├źn begrijp, heb ik toch geen goed onderleg hier in, alles wat ik weet komt voornamelijk uit ervaring voort. Zo kwam het dat ik met het technische team om tafel ging en ze wees op de WBSO, een afkorting voor de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk. Voor degenen die hier nog nooit van gehoord hebben, er zit een subsidie verbonden aan de WBSO. Het is een stimulans voor bijvoorbeeld allerlei technische ontwikkelingen. In het vorige bedrijf waar ik werkte werd gebruik gemaakt van de WBSO, maar ik heb er inhoudelijk nooit veel van meegekregen. Ik wist dus dat ik het onderzoeken en eventueel aanvragen van de WBSO niet op me kon nemen, dan zou het niet goed gaan. Wel nam ik het initiatief een extern adviesbureau uit te nodigen dat ons het een en ander over de WBSO en de mogelijkheden van de subsidie daarvan in dit bedrijf zou kunnen komen vertellen. Die zochten het geheel uit en vertelden ons uiteindelijk dat we inderdaad aanspraak zouden kunnen maken op de subsidie. Zij hebben het voor ons gedaan uiteindelijk en we hebben een flinke smak geld kunnen ontvangen. Voor ons bedrijf is dat echt goed nieuws, want zo kunnen we blijven investeren in vernieuwende en innovatieve ontwikkelingen, die ook aan de maatschappij kunnen bijdragen.